Mas d’en Gall és un dels 7 Miradors

L’Ajuntament d’Esparreguera ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per a crear un mirador al barri de Mas d’en Gall en el marc del projecte 7 Miradors de les Vies Blaves i Montserrat. Es tracta d’un projecte per potenciar l’activitat turística de la zona nord de la comarca que ha previst instal·lar miradors als set municipis del Baix Llobregat més propers a la muntanya de Montserrat, i que forma part també del Pla de foment turístic de les Vies Blaves. El projecte el finançarà íntegrament el Consorci de Turisme a través d’una subvenció concedida pel departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

El mirador d’Esparreguera estarà ubicat al barri de Mas d’en Gall, al carrer de Can Fosalba, un punt amb bons accessos i una excel·lent vista panoràmica sobre el massís de Montserrat. Aquesta zona s’integra, a més, dins de la ruta natural d’Esparreguera i s’enllaça amb l’eix de Ponent, tram Montserrat-Corbera, de la xarxa de senders del Baix Llobregat. Així mateix, la ruta natural d’Esparreguera enllaça amb el GR 6.1, tram Esparreguera-Collbató-Montserrat. El mirador es farà en un terraplè on es construiran murs amb pedra de recuperació de la zona i s’instal·larà cartelleria de presentació del projecte dels 7 miradors de Montserrat, un plànol d’ubicació dels altres miradors, rutes properes i punts d’interès.

El projecte impulsat pel Consorci de Turisme també preveu crear miradors a Collbató, Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires, Martorell, Abrera i Olesa de Montserrat amb l’objectiu de convertir-los en un pol d’atracció de visitants al voltant dels quals s’expliqui el paisatge, la geologia, la natura i la història de cada municipi. L’habilitació d’aquestes instal·lacions en miradors naturals i panoràmics és un projecte d’integració identitària que vol ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat punt d’inici dels tres eixos de la xarxa de senders, i es desenvoluparan vinculats a les Vies Blaves del riu Llobregat i l’Anoia, que és un projecte de creació de rutes a peu i amb bicicleta vinculades a aquests eixos fluvials.

Per al finançament de l’actuació dels 7 miradors de les Vies Blaves i Montserrat el Consorci de Turisme del Baix Llobregat disposa d’una subvenció de 278.815 euros que li ha atorgat el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en la convocatòria 2019 de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme. En el cas d’Esparreguera, l’Ajuntament rebrà un ajut econòmic de 33.706 euros per a la redacció del projecte executiu, la direcció d’obra i la implementació del mirador, que és previst que estigui instal·lat en un termini d’un any.