Moció de recolzament a la cultura

Clam de les entitats culturals SesDansa i l’Aula de Música pel tercer tancament decretat per la Generalitat: “No podem aguantar més!”. Les dificultats que estan travessant i les demandes per poder seguir amb la seva activitat, les han recollit en una moció aprovada ahir per unanimitat del Ple de l’Ajuntament.

Amb el títol “Moció de recolzament al món de la cultura: dansa, música, teatre davant el tercer tancament i de creació d’ajudes pel sector”, ambdues entitats demanen ple suport al col·lectiu d’entitats culturals del municipi davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat. Reclamen a la Generalitat que adopti mesures per compensar el tancament i busqui solucions per l’obertura segura dels seus espais. També demanen suport i ajuts a l’Ajuntament, un compromís que l’alcalde Enric Carbonell ja va manifestar en el Ple.

Des de l’inici de la pandèmia, aquestes entitats com la resta s’han hagut d’adaptar a les noves realitats amb l’adopció de  totes les mesures necessàries per crear “espais segurs per desenvolupar una activitat que no es pot substituir per un format virtual i requereix de presencialitat“.

Les dades avalen la baixa incidència de la Covid en aquestes activitats, en què els positius no arriben a l’1%. Per això, reclamen reprendre l’activitat presencial a la qual han renunciat fins a tres vegades per les restriccions que ha establert la Generalitat. Recorden els beneficis saludables que aporta la seva pràctica en infants i joves, a més del seu paper vertebrador al municipi, sent “un servei vital i essencial per a moltes persones”.

Asseguren trobar-se al límit en una situació que “ja no ens permet mantenir-nos” . Per això llencen aquest crit d’auxili reclamant ”que s’adoptin solucions per tal de no abocar al tancament total de cap espai”. Tots els grups del consistori hi han donat suport.