Ni “truc” ni “tracte”

La festivitat de Tots Sants serà diferent aquest any per evitar els contagis de coronavirus. Així, una activitat que els darrers anys s’ha fet popular per influència del Halloween com és el “truc o tracte” no es podrà realitzar aquest any per prevenir els contagis. Alhora, és important també recordar que les mascaretes de disfressa no substitueixen en cap cas les de protecció que es porten diàriament, que s’han de dur igualment a sota de la disfressa. Si es preparen panellets casolans, caldrà respectar les bombolles de convivència, extremar la higiene de les mans, dur mascareta mentre s’estiguin cuinant i tapar-los bé un cop estiguin fets per evitar contaminacions.

Enguany, doncs, els infants no podran anar de casa en casa, o de botiga en botiga, demanant caramels. És important que les famílies es facin responsables que els nens i nenes entenguin aquesta mesura i evitin l’activitat, pel bé tothom, inclosa la pròpia família. Tampoc no es poden fer passatges del terror i activitats anàlogues.

Cal recordar, alhora, que les trobades en l’àmbit social i familiar estan limitades a un màxim de 6 persones (només poden ser més de 6 si viuen totes al mateix domicili). Si aquestes es fan en interiors, caldrà dur la mascareta mentre no s’estigui menjant i ventilar bé els espais per evitar contagis.

Es recorda, addicionalment, que no es pot circular pel carrer entre les 10 de la nit i les 6 del matí llevat de casos justificats i degudament autoritzats (urgències mèdiques, anar o venir de la feina, assistència inajornable a persones amb dependència, discapacitat, etc. i altres segons normativa vigent).

Pel que fa als equipaments, els parcs i espais de jocs infantils de Castellví de Rosanes estan fora de servei de 20 a 08h des del passat 16 d’octubre. Des de la mateixa data, tampoc es pot fer ús dels equipaments esportius, que estan tancats, d’acord amb la normativa de prevenció aprovada per la Generalitat.

Recomanacions en les visites als cementiris
En cas que aneu al cementiri a visitar els difunts de la família, respecteu les indicacions d’aforament, la distància interpersonal de seguretat i dugueu posada en tot moment la mascareta. També cal que seguiu les indicacions que se us puguin donar quant a recorreguts, entrades i sortides. No es pot menjar ni beure dins del cementiri.

Si heu de fer una ofrena floral, es recomana higiene de mans amb gel hidroalcohòlic tant abans com després de fer-la. Si feu servir escala per arribar al nínxol, procediu de la mateixa manera amb la higiene de mans.