Nou auxiliar d’anglès a l’escola Montserrat

L’escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes compta de nou amb una persona en les tasques d’auxiliar de conversa d’anglès per complementar l’aprenentatge d’aquesta llengua. La iniciativa de l’auxiliar l’impulsa la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, que és qui es fa càrrec de la despesa, i és la segona vegada que es porta a terme. La primera va ser a la primavera del 2019.
El cost del servei per aquest primer trimestre i el primer mes del segon trimestre del present curs és d’un total de 4.500 euros i la voluntat de la regidoria d’Educació és licitar pròximament el servei d’auxiliar de conversa fins al curs 2022-2023.
L’auxiliar de conversa d’anglès comparteix aula amb la professora d’aquesta matèria i coordina la seva tasca amb ella per tal d’ajustar-la a les necessitats de cada moment i a la programació del curs. Així, ara mateix l’auxiliar en algunes classes fa desdoblament per reforçar l’expressió oral; en d’altres, treballa a l’aula a partir de contes, i quan és necessari fa un reforç més personalitzat a l’alumnat durant l’hora d’anglès. Aquestes tasques s’aniran ajustant i reenfocant segons les necessitats que es vegin a mesura que avança el curs. El gruix del treball de l’auxiliar es concentra als grups de primària, però també fa activitats amb els nens i nenes d’educació infantil.
Aquest curs és la Dora qui fa les tasques d’auxiliar de conversa al centre. La jove, de Croàcia, explica que els nens i nenes de l’escola de Castellví ja saben que quan s’adrecin a ella ho han de fer en anglès i que aquesta és la llengua que ella també farà servir per respondre’ls. Amb ella parlen de temes quotidians, aprenen a dir l’hora o comenten contes, segons el cas. La Dora valora molt positivament l’acollida per part de tota la comunitat educativa en aquestes primeres setmanes de curs.
Des de l’escola Mare de Déu de Montserrat han volgut expressar també l’agraïment a l’Ajuntament per poder comptar a les aules amb una auxiliar de conversa d’anglès.

Tags: