Olesa, amb la taxa més baixa de rebrot

Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per Covid-19 a Olesa de Montserrat ha passat de moderat a baix, amb un índex de 26,50 (fa una setmana era de 50,90), i l’anomenada Rt (nivell de transmissió) de 0,70; és a dir, el nombre de persones a les que una persona positiva pot infectar és menys d’una.

La situació a Olesa de Montserrat contrasta amb la que hi ha al Baix Llobregat Nord, on el risc és molt alt, amb un índex del 494,65. Al conjunt de la comarca del Baix Llobregat és de 400,07. Per aquesta raó des de l’Ajuntament d’Olesa es demana a la ciutadania no abaixar la guàrdia, donat que als municipis de la rodalia el risc de rebrot és molt alt. Per exemple, segons el portal dadescovid.cat, el risc de rebrot a Martorell té un índex de 1.236,99; a Sant Andreu de la Barca de 572,51 i a Esparreguera de 251,87.

A Olesa, segons les dades facilitades pel CAP, fins el dia 16 d’octubre el nombre de persones que havien donat positiu a la prova PCR era de 13, en el conjunt de persones positives de 20, totes amb seguiment domiciliari. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 3.530 tests. Des de l’Hospital comarcal de Martorell han informat l’Ajuntament que no hi ha cap persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari.

Quant a les residències d’Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, tres són verdes (és a dir, no tenen cap positiu) i tres grogues (en aquest cas per aïllaments per nous residents).

Pel que fa a la situació a les escoles d’Olesa, actualment hi ha un grup confinat en un dels centres escolars.

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/

Cal extremar les precaucions i seguir les indicacions sanitàries

Des de l’Ajuntament d’Olesa es demana la col·laboració de tota la ciutadania en seguir les directrius del Departament de Salut de la Generalitat per intentar frenar els contagis.

Es recomana reduir la interacció social i moure’s dins grups “bombolla” únicament. Alhora que fer l’activitat mínima indispensable fora de casa. Si s’ha de sortir, cal tenir molt presents les mesures de prevenció.

Si rebeu algú a casa, cal que tots feu servir mascareta i que ventileu l’espai durant i després de la visita. I sobretot, extremeu les mesures d’autoprotecció: rentat de mans sovint, mascareta, distància social i ventilació dels espais.

Tags: