Pacte al Baix Llobregat

El Baix Llobregat aconsegueix de nou consens entre els agents socials i econòmics del territori, CCOO, UGT, PIMEC i AEBALL, i tots els grups polítics comarcals que tenen representació al Ple del Consell Comarcal, aprovant el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social, amb el vot unànime de PSC, ECG, JxCAT, ERC, C’S i PP.

El Pacte, que ha estat també aprovat de forma unànime pel consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, mostra una vegada més la capacitat de la nostra comarca per treballar de forma concertada i coordinada entre totes les administracions.

El document s’articula en 8 línies estratègiques que recullen 41 mesures per fer front a l’escenari de crisi múltiple a la qual ens enfrontem; El Baix Llobregat, territori segur; Enfortiment i preservació de les empreses del Baix Llobregat; Transició i sortida de la crisi de forma inclusiva i l’atenció a les persones; Foment de l’ocupació; Reforç dels principals sectors productius; Professionalització i formació; Cultura i turisme; Governança i mesures i iniciatives del sector públic.

Un redactat enfocat en l’aposta per la reactivació econòmica i social i el canvi estructural basats en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat d’acord amb l’European Green Deal impulsat per la Comissió Europea, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda 2030, conscient de les fortaleses i oportunitats del Baix Llobregat així com de les tendències globals, alineantse amb els plans de reconstrucció impulsats en l’àmbit institucional local, comarcal, metropolità, autonòmic, estatal i europeu.

A la roda de premsa han participat la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, els vicepresidents Eduard Rivas (PSC), Jordi Gil (ECG) i Xavier Fonollosa (JxCAT), els portaveus Xavier Paz (PSC), Oriol Bossa (ERC), Josep M. González (C’s), Jordi Bou (JxCAT) i Manuel Reyes (PP) i els i les representants dels agents socials i econòmics, Rosa Fiol (AEBALL), Josep M. Romero (CCOO Baix Llobregat), Joan Soler (PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet) i Carlos de Pablo (UGT Baix Llobregat) han presentat el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls social i econòmic, aprovat aquest matí pel Ple del Consell Comarcal.