Passions

El passat dissabte dia 30 d’octubre es va celebrar, a l’església de Santa Maria de La Geltrú, l’assemblea de la Federació Catalana de Passions que donà el tret de sortida a la temporada 2022.
Van obrir l’assemblea la directora general de Cultura Popular, la Sra. Adelaida Moya i a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Sra. Mercè Mateo, que donaren la benvinguda als assistents.
La temporada 2022 es presenta amb il·lusió i un seguit d’activitats que s’afegeixen a les que ja duen a terme les diferents entitats, que poc a poc tornen a l’esperada normalitat. Com cada any tindrem la presentació de la temporada amb l’assistència de totes les Passions que formen la Federació i que any rere any va creixent, enguany amb l’entrada del Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm.


Es torna a activar la Fira Passió a Esparreguera després de dos anys d’aturada. Però el fet més destacable serà la celebració de la trobada de les passions europees el primer cap de setmana de març a Esparreguera, ja que es compleixen quaranta anys de la seva posada en marxa sota l’impuls de tres passions catalanes: Esparreguera, Olesa i Ulldecona, juntament amb tres passions franceses. Actualment més de 80 entitats de 16 països formen l’Europassion, per tant seran tres dies plens d’activitats i de sinergies. Finalment es posarà en marxa un fons documental de totes les entitats en col•laboració amb el Centre d’Estudis Passionarium per donar a conèixer la història de les diferents passions, des de les més antigues fins a les més modernes.
31