Plaques fotovoltaiques

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a Sant Esteve s’ha multiplicat per cinc en només un any. Al 2020 es van registrar 6 demandes per col·locar panells solars per autoconsum, xifra que enguany puja fins a 34, de les quals 5 són empreses.

La generació d’energia a la llar mitjançant plaques solars s’ha convertit en una opció a l’alça,  en un moment en què la factura de la llum creix de manera exponencial. Amb l’objectiu de fomentar-ne la seva instal·lació pels beneficis que comporta tant d’estalvi com mediambientals, les administracions posen a l’abast programes d’ajuts i bonificacions.

A Sant Esteve, les persones que instal·lin sistemes d’energia fotovoltaica en edificacions existents poden beneficiar-se de diverses bonificacions fiscals. De les 34 instal·lacions fetes en el que portem d’any, 7 ja han demanat acollir-s’hi. Les ordenances fiscals vigents recullen una bonificació del 95% en l’ICIO i de la totalitat de la taxa per llicència urbanística, a més d’una part de l’IBI fins a un màxim del 15% en funció de la inversió realitzada, amb un 1% per cada 1.000 euros invertits.