Premis

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, amb el suport econòmic de l’empresa Kao Corporation, ha convocat la 36a Edició dels Premis de Recerca Vila d’Olesa, la 25a edició del Batec Jove per a treballs de recerca de Batxillerat i projectes de Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Superior i la 1a edició del Premi de Recerca de Perspectiva de Gènere.  Els treballs (en qualsevol de les diferents modalitats) s’han de lliurar personalment o bé enviar per correu a l’Ajuntament d’Olesa fins el 24 de juliol a les 14.00h.

El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha animat a la participació, sobretot dels estudiants que enguany “amb la pandèmia no han tingut gens fàcil elaborar els seus treballs”. Rota ha destacat que per la crisi sanitària enguany s’ha hagut de modificar la convocatòria “que habitualment es fa el mes de maig per entregar-se els premis al juny”. Enguany, la convocatòria finalment es fa al juliol i l’entrega de premis es farà al setembre.

El Premi Recerca Vila d’Olesa consta de dues modalitats adultes: la Ciència oberta per a treballs científics de doctorat, de fi de màstero o publicacions fetes en els últims dos anys relacionats explícitament amb un tema olesà o d’interès olesà i el la Impulsa per a treballs fets per un olesà o una olesana en qualsevol àmbit de la ciència.  Entre els requisits per presentar-hi treballs, les persones aspirants han de tenir acreditat el reconeixement com a investigadores. Els dos premis estan dotats, respectivament, amb 1.500 euros. Cada aspirant pot presentar un únic treball per modalitat. Aquests premis estan destinats al reconeixement de treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement amb un contingut vinculat a Olesa de Montserrat o al seu entorn, o bé realitzats per un olesà/-na, en qualsevol àmbit de de la ciència

Pel que fa a la convocatòria del Premi Batec Jove, que també compta amb el patrocini d’Olesa Ateneu, el premi s’adreça a l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de grau mitjà i superiors dels centres escolars olesans. També s’accepten treballs d’alumnes d’Olesa que estudiïn fora de la vila o bé de joves provinents d’altres centres d’estudi externs a l’àmbit local que hagin destacat en treballs de recerca amb temàtica d’interès olesà. Els treballs que es presentin hauran de ser originals i inèdits i el premi serà de 400€ per a l’autor/a i 400€ pel centre docent. Els treballs que es presentin al Batec Jove, hauran de ser originals i inèdits, i hauran de tenir el vistiplau de la direcció del centre de secundària on cursen els seus estudis. Cada centre podrà avalar fins a un màxim de cinc treballs.

La convocatòria dels premis d’aquest 2020 inclou, per segon any, la Menció Passionarium —que vincula el Centre d’Estudis Passionarium als Premis de Recerca Vila d’Olesa—, als treballs presentats al Premi Recerca Vila d’Olesa en modalitat de Ciència Oberta o Premi Batec Jove Vila d’Olesa quan un treball destaqui per la vàlua de la recerca en l’àmbit del fenomen passionístic.

El jurat de l’edició d’enguany estarà format per un òrgan col·legiat integrat per l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, el regidor de Cultura, Xavier Rota, Antoni Cambra en representació de la KAO Corporation, Mònica Figueras, Rosario Pastor, Maite Quiles, Josep Temoral, Jordi Voltas i l’arxiver municipal, Xavier Rodrigo, com a secretari.

A més a més, com a novetat, enguany l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat convoca la 1a edició del Premi de Recerca de Perspectiva de Gènere. Aquest premi pretén impulsar els treballs de recerca d’alumnat olesà i els treballs realitzats per un olesà/-na en l’entorn universitari amb continguts vinculats amb les aportacions de les dones en diferències temàtiques al llarg de la història, aportacions i recerques entorn el gènere, la violència masclista, les diferents corrents del feminisme i/o la diversitat sexual i la història del col·lectiu LGTBIQ+.

El Premi de Recerca amb perspectiva de gènere 2020 tindrà dues categories: adult i juvenil dotats amb 1.500€ i 800€ (400€ per l’autor/a i 400€ pel centre doncent) respectivament. El jurat estarà format per un òrgan col·legiat integrat per l’alcalde, Miquel Riera; la regidiora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Ada Agut; Mònica Figueras, Maria Pujol, Antònia Buenaventura, Mercè Díaz, Joan Chicón i la tècnica de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Núria Jané, com a secretària.

Per poder participar en qualsevol modalitat, s’ha de presentar la sol·licitud amb la documentació que s’estableix a les bases de la convocatòria. En el cas del Premi Batec Jove i de la categoria Juvenil dels Premis de Recerca Vila d’Olesa amb Perspectiva de Gènere, el signatari de la sol·licitud ha de ser el pare/la mare o el tutor legal.

L’entrega dels premis tindrà lloc el dijous 10 de setembre de 2020 a les 19 h a la sala de sessions de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

Tags: