Protocol

La violència masclista és una crua realitat que pot colpejar inesperadament qualsevol llar. Per estar preparat per afrontar un eventual cas de feminicidi, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes es dotarà d’un protocol de dol per guiar l’actuació municipal en cas que fos necessari. L’objectiu d’aquesta eina és tenir tots els recursos a punt per donar una resposta àgil de suport a la família de la víctima i a la comunitat des de diferents vessants i, alhora, expressar el rebuig ferm d’aquest tipus de violència.

Al passat mes de gener es va fer la primera reunió de treball per a l’elaboració del protocol amb participació de responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament de Castellví, el SIAD Baix Llobregat, referents de zona en matèria d’atenció psicosocial i Mossos d’Esquadra. En la sessió es va analitzar el primer esborrany de protocol i es van fer diferents aportacions per incorporar-les al document. Com a base de treball per al protocol municipal es va utilitzar el protocol marc del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El protocol inclou des de les accions que l’Ajuntament, com a institució, hauria d’emprendre per manifestar el rebuig al feminicidi com tot el desplegament d’eines de suport psicosocial a la família i entorn proper de la víctima i a testimonis dels fets. També es fa especial atenció als i les menors que puguin patir la pèrdua de la mare i s’inclouen consells per a l’àmbit dels centres educatius.

 

Tags: