Remodelació dels patis

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Monistrol, aprofitant la subvenció rebuda del Pla de xoc d’equipaments responsables 2030 de la Diputació de Barcelona, ha adquirit diferents elements de joc que fomenten les activitats i relacions diverses entre els infants, tant al pati de dalt com al pati de baix de l’Escola Sant Pere. Aquesta actuació ha permès seguir la línia d’anys anteriors, on l’AFA,  ja havia adquirit elements com el rocòdrom (en col·laboració amb l’Ajuntament), la cuineta, el taller de fusta,… i ha estat consensuada entre l’Ajuntament, l’escola i l’AFA.

S’ha retirat el tobogan i la molla del pati de dalt, que ja estaven malmesos, i s’ha instal·lat un pont de fusta amb rampa i graons. També s’hi ha col·locat una balança de cabassos, ideal per al joc del càlcul, dels volums i  l’experimentació sensorial.

Pel què fa al pati de baix, s’ha instal·lat una cabana tipi hexagonal, que afavoreix el joc simbòlic i la creativitat. A més també s’han col·locat dos conjunts d’equilibri amb troncs, intercal·lats entre sí, per a poder seure i afavorir trobades al voltant, passar per sobre, passar per sota, i treballar diferents aspectes motrius.

L’objectiu és aconseguir un pati més agradable, que fomenti la creativitat dels infants, així com la imaginació, habilitat i experimentació dels infants, amb elements versàtils, afavorint el treball autònom dels infants i la seva predisposició a l’aprenentatge, proporcionant nous espais i noves relacions entre els infants.

Tots els materials són naturals i respectuosos amb el medi ambient. El material proposat és fusta, una de les matèries primeres més sostenibles gràcies a les seves característiques d’obtenció, renovació, així com per la seva possibilitat de reutilització i reciclatge. En aquest sentit, el projecte de remodelació del pati s’adapta a les característiques del pati de l’Escola, tant pel què fa als espais com pel què fa a les condicions de seguretat.