Sang

Durant les dues darreres setmanes de desembre i la primera de gener, el Banc de Sang duu a terme la campanya de Nadal per animar tothom a donar-ne, ja que és època en què les reserves baixen al voltant del 25%. Aquest dijous, 31 de desembre hi haurà una nova capta a El Círcol, de 10 a 14 hores, amb reserva prèvia a donarsang.gencat.cat.

Juntament amb el mes d’agost, les dues últimes setmanes de l’any són el període més crític perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener.

Les transfusions a malalts de COVID, i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris. I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als cinc dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

“Els donants heu mostrat aquest any el vostre compromís amb la donació de sang i no ens heu fallat. Ara que estem en plenes festes de Nadal cal, més que mai, que us apunteu a donar sang per garantir que els hospitals tindran la que necessiten per atendre els seus malalts”, diu Marta Hernández, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits.

Font: Ajuntament Martorell

Tags: