Seguim

L’alcalde, Miquel Riera ha fet una crida a la ciutadania a no relaxar-se i seguir totes i cadascuna de les recomanacions i instruccions que fan les autoritats sanitàries durant aquesta fase progressiva de desescalada. En un comunicat de la setmana passada, Riera ha apuntat que les dades que ens arriben “són positives” i que a l’hospital de Martorell “aquesta setmana no hi ha nous malalts de COVID-19 del municipi”. També ha remarcat que la situació de les residències és estable i que, de fet, cal celebrar que “una de les notícies que arriben de la residència Santa Oliva és que aquesta setmana han rebut l’alta mèdica sis residents que patien la malaltia i que ja l’han superat”.

Tot i aquesta situació, Miquel Riera ha insistit en la necessitat d’estar molt atents a l’evolució de les xifres de contagis del coronavirus que arribin els propers dies per poder “veure l’impacte que ha tingut la sortida al carrer dels infants fa dues setmanes i de la possibilitat de començar a fer esport i passejades d’adolescents i adults”.

Per aquest motiu, l’alcalde ha demanat a la població “que intenti sortir a fer esport o passejar per diferents espais, fent servir totes les rutes disponibles i també sortir durant les hores menys massificades dins franja que ens pertoqui”. En la mateixa línia, ha fet una crida a “mantenir les distàncies de seguretat entre les persones i no ajuntar-se en grups per evitar repunts de contagis”.

Per altra banda, Riera ha avançat que “les festes de Santa Oliva i la Festa Major no es podran celebrar tal i com les coneixem, van quedar anul·lades en el moment que cal evitar les grans concentracions de persones, però això no ha volgut dir en cap moment que renunciem a la cultura. Durant aquestes setmanes hem promogut la cultura confinada amb programacions virtuals com les d’aquests cap de setmana, i ara caldrà desconfinar la cultura de forma progressiva, adaptant els actes a les condicions de salut que ordeni cada fase del pla de desescalada”.