Sense festes

La present crisi sanitària del coronavirus i la incertesa de com evolucionarà el desconfinament en els propers tres mesos han portat a quatre associacions de veïns de Martorell a confirmar que suspenen les respectives festes de barri. Per ordre cronològic de celebració, es tracta de Buenos Aires, Can Bros, Can Cases i Torrent de Llops i Rodalies. Pont del Diable i Can Carreres encara no han pres una decisió en ferm.

De les vuit festes de barri que cada any se celebren a Martorell de juny a setembre, Buenos Aires és la més matinera -6 i 7 de juny- i aplega centenars de persones al sopar de germanor del dissabte a la nit i a la sardinada de diumenge al matí.

Can Bros fa coincidir les festes amb el patró de la seva església, Sant Joan. Les havia programat els dies 20, 21, 23 i 24, però “la comissió de la Festa Major del barri, veient aquesta situació tan incerta de no saber ben bé què passarà al juny, ha decidit suspendre-la”, comenta el president de l’Associació de Veïns, el Joan Rodríguez. Recorda que “esperem celebrar-la l’any vinent amb més ganes que mai, senyal que la situació haurà millorat”. Tot i ser el barri menys poblat de Martorell, amb menys d’una trentena de residents, Can Bros aplega cada any molts visitants a la cita. L’any passat, en la 25a edició, van organitzar sopar de germanor, paella, sardinada, una revetlla, concerts -havaneres, sardanes i dues nits de discjòqueis-, vermut, exposicions i campionat de futbolí, entre d’altres.

També s’anul·la la festa a Can Cases del primer cap de setmana de juliol, cita que sobretot aplega molts veïns del barri al voltant de la sardinada a la plaça de Santa Maria.

Per la seva part, Torrent de Llops i rodalies ho tenia tot previst per als dies 10, 11 i 12 de juliol, però degut “a les circumstàncies actuals i la incertesa del moment, la junta ha decidit suspendre les festes. Són un espai de convivència, reunió i participació i ara per ara les autoritats sanitàries ho prohibeixen”, destaca la secretària de l’associació, Marisol Solís. .

La resta de festes de barri programades dins dels propers tres mesos tenen molt poques possibilitats de tirar endavant, tot i que les respectives juntes veïnals no han confirmat oficialment que les anul·len. Al Pont del Diable, tot apunta a que se suspendran els actes, previstos pel 19, 20, 23 i 24 de juny, tot i que encara no s’ha pres una decisió oficial. La situació és similar a Can Carreres amb les festes de Sant Jaume, al voltant del 25 de juliol.

Les dues últimes festes del calendari tindran més marge per decidir. Les de La Mina tenen lloc el primer cap de setmana de setembre, i les de Rosanes, del 25 al 27 del mateix mes.