Setmana de la Lactància Materna

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix llobregat Nord – Atenció Primaria Costa de Ponent i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord, organitzen la Setmana de la Lactància Materna. És un esdeveniment en el que se celebren tot un conjunt d’iniciatives amb l’objectiu comú, que la població en general conegui la importància i avantatges de la lactància materna i promoure aquest tipus d’alimentació per als nadons.

La Setmana té com a lema enguany ‘Donem suport a la lactància materna. Per un planeta saludable’, i inclourà activitats fins al 30 d’octubre. Xerrades, taules rodones, tallers, exercicis, concursos, vídeos explicatius i activitats per a nadons -aquàtiques, de lectura de contes i musicals-. La majoria virtuals, tot i que n’hi haurà algunes de presencials.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, instaurada oficialment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF l’any 1992, és el moviment social més estès en defensa d’aquesta causa. Se celebra a més de 120 països i a Europa es fa coincidir amb la setmana 41 de l’any -principis d’octubre. Poder celebrar la setmana, en el cas d’enguany, el mes, és per a Roser Palau, llevadora referent de la FHSJDM, una manera de “visibilitzar i fer més present la lactància, tant per les famílies i les mares que alleten, com per a la resta de la població”.


El dimarts, 13 d’octubre, s’engegarà la programació a la Biblioteca Martorell (17.30h), amb un petit fòrum de mares que explicaran la seva experiència amb l’alletament. La xerrada versarà sobre la llet materna com a millor aliment per al lactant durant els primers mesos de vida. Diferents mares explicaran les experiències personals, les sensacions viscudes i quina és la realitat de l’alletament matern. Serà un acte presencial amb aforament limitat, mesures sanitàries vigents i inscripció prèvia a la Biblioteca.

També dimarts hi haurà una xerrada en línia de l’osteòpata Sònia Aurell per parlar dels beneficis d’aquesta disciplina (a les 11.00h), i el Conte per a nadons (a les 17.15 i 18.15h, a la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera. La pàgina web de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) conté tota la informació sobre les diferents activitats. I també les dades per accedir a les conferències online.

Tags: