Setmana de l’Energia

Martorell s’adhereix novament a la Setmana de l’Energia que se celebra del 25 al 29 d’octubre de 2021, amb un seguit d’actes amb l’objectiu de conscienciar la societat per avançar en el canvi d’hàbits de consum energètic, inspirar noves idees i construir aliances per satisfer necessitats energètiques complint amb els objectius climàtics.

La Regidoria de Medi Ambient ha programat una exposició; la presentació d’un Pla de Transició Energètica; un taller sobre el canvi d’energia i una jornada tècnica sobre la Transició Energètica a la Indústria. ‘De motius en sobren. Fem-ho. Fem el salt al nou model energètic’ és l’eslògan triat per representar la Setmana.

Des del dilluns, el vestíbul del Centre Cultural acollirà l’exposició ‘Actuem amb energia‘, que s’inaugurarà oficialment el dia 27 (18.30h). És interactiva, de gran format, i l’ha cedida la Diputació de Barcelona. Els visitants aprendran sobre les fonts d’energia, el canvi climàtic i conseqüències, i com ser eficients i estalviar amb la il·luminació, els electrodomèstics, la climatització, la mobilitat i el consum. Hi serà fins el 7 de novembre, de dilluns a divendres -de 08.30 a 22.00h-, dissabtes de 10.00 a 14.00h i diumenges de 16.00 a 20.00h.

El dimarts 26, (19.00h, segona planta del Centre Cultural), es farà el taller ‘Canvia d’energia’, que també es podrà realitzar en línia una hora abans, en aquest enllaç, i mitjançant inscripció prèvia. “Un tècnic format per l’Institut Català de l’Energia explicarà per què la paguem tant i donarà les claus de com estalviar-la, produir-la i ser més eficients en el consum”, diu Fernández. Es recomana inscripció al telèfon 93 775 34 34 o a mambient@martorell.cat), i portar una factura de casa.

El dia 27 d’octubre (19.00h, segona planta del Centre Cultural) es farà la presentació del avanç del Pla de Transició Energètica. L’enginyer Josep Mª Ortiz Prat, qui ha contribuït a elaborar el de Martorell, explicarà objectius, context i eixos estratègics, basats en obtenir energia local renovable i per a tothom; reduir la demanda energètica i fer una gestió més eficient de l’energia, aigua i residus i treballar per una mobilitat més eficient, entre d’altres”, comenta Fernández.

La jornada tècnica “Visió tecnològica i econòmica de generació i consum d’energia renovable a la indústria. Transició energètica i descarbonització a la industria”, serà el 28 d’octubre (10.00h, Molí Fariner). Explicarà que el marc tarifari actual d’energia elèctrica i la pujada de preus del gas estan impactant directament en la indústria, i confirmen que el model energètic ha de ser renovable i descarbonitzat. S’hi defensarà una transició energètica ja present i que és palanca impulsora del model econòmic que farà sostenibles les empreses.

D’altra banda, el portal de la Setmana de l’Energia inclou un seguit d’activitats en línia, com ara vídeos, jocs, exposicions i interactius. Entre elles, destaca l’scape room ‘Sea level rise’ que proposa als participants dur a terme les accions correctes per a evitar inundacions a causa de la pujada del nivell del mar, i vèncer l’emergència climàtica.

Les activitats virtuals es poden consultar les activitats segons el tipus d’activitat o segons la motivació per fer el salt cap a la transició energètica: pel nostre entorn, pels nostres fills, pels likes, pels diners, etc

Per a més informació, es pot accedir a la pàgina web www.martorell.cat/setmanaenergia.

 

Tags: