Sortides!

L’Ajuntament d’Esparreguera torna a oferir aquest curs les sortides i activitats educatives mediambientals per a l’alumnat de les escoles i instituts de la vila. La Regidoria d’Espai Natural va haver d’aturar l’any passat el seu programa amb els centres educatius a causa de l’emergència sanitària, però enguany l’ha reprès adaptant-se a les mesures sanitàries vigents. De moment s’han fet sis activitats amb les escoles Mare de Déu de la Muntanya, Pau Vila i El Puig i ja se n’han programat més per al tercer trimestre. Aquestes accions pedagògiques van adreçades a tots els centres del municipi, tant públics com concertats, en tots els nivells escolars i inclouen sortides de flora i fauna i de geologia, visites a la deixalleria municipal, xerrades sobre diverses temàtiques relacionades amb el medi ambient i col·laboracions en projectes que s’impulsin des dels centres. L’objectiu d’aquestes activitats és donar continuïtat a les polítiques ambientals que es desenvolupen al municipi i acostar-les a l’àmbit escolar.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha explicat que amb aquestes activitats “volem fer una tasca de sensibilització amb els nens i nenes del municipi, que són el futur d’Esparreguera, per donar-los a conèixer el nostre territori i conscienciar-los que hem de cuidar l’entorn”. Amb aquest propòsit s’ofereixen activitats relacionades amb la prevenció de residus, com visites a la deixalleria municipal de la mà de personal tècnic o treballadors de la instal·lació per a fomentar l’ús d’aquest equipament, així com activitats de caire mediambiental per donar a conèixer la flora, la fauna i la geologia local i difondre els valors ambientals del municipi. Aquestes formacions s’adapten a les edats i coneixements de l’alumnat i també es poden portar a terme activitats específiques relacionades amb les necessitats i projectes educatius dels centres en temes relacionats amb el medi natural i l’educació ambiental.

Durant aquest primer trimestre de l’any s’han realitzat sis activitats, dues amb l’escola Mare de Déu de la Muntanya amb qui s’ha fet una sortida de geologia per a les tres classes de Cicle Superior i una sortida de flora i fauna per als grups de Cicle Mitjà. Amb l’escola Pau Vila s’ha fet una visita guiada a la deixalleria municipal i a l’escola cooperativa El Puig s’ha dut a terme una xerrada sobre les bosquines d’arboç d’Esparreguera i la plantació d’arbres i una col·laboració que ha consistit en la col·locació de dos bancs al turó de les Ginesteres i la instal·lació d’una estació meteorològica. A més, també hi ha programada pel mes d’abril una activitat de plantació d’arbustos mediterranis als boscos de Can Roca amb l’alumnat de Cicle Infantil d’El Puig i està previst realitzar també diverses activitats amb l’escola Roques Blaves. Els centres que estiguin interessats en les sortides i activitats educatives mediambientals que s’ofereixen des de l’Ajuntament poden posar-se en contacte amb la Regidoria d’Entorn Natural o la d’Educació per a sol·licitar-les.