Tió Gegant

La regidoria de Festes dona el tret de sortida a les activitats de Nadal aquest diumenge 20 de desembre, amb el Caga Tió Gegant al Parc municipal. El departament de Cultura i Festes porta mesos treballant en aquesta agenda d’activitats, amb la dificultat afegida que, enguany, el format tradicional d’aquestes activitats s’havia de modificar del tot per la situació sanitària i les restriccions per evitar contagis de covid-19. El regidor de Festes, Jordi López, ha assegurat que tot està preparat, alhora que l’Ajuntament està pendent de possibles modificacions segons les indicacions que vagi establint des del Procicat.

Jordi López ha explicat que, des que ha esclatat la pandèmia, tot allò referent a l’organització d’activitat festiva i cultural “està molt limitada per les restriccions que determinen les autoritats sanitàries, que poden variar de forma inesperada, en funció de com evoluciona la pandèmia”. El regidor ha lamentat que enguany les activitats més multitudinàries hagin de quedar restringides per espais perimetrals, amb inscripció prèvia i amb un aforament que garanteixi que tothom pot estar assegut i mantenint la distància de seguretat. El regidor ha aprofitat per recordar que “la major part de les activitats s’adrecen als infants, els protagonistes de bona part de les festes, i entre tots i totes hem de prioritzar que hi puguin assistir a les activitats”.

L’activitat de Nadal més immediata és, aquest diumenge, el Tió Gegant al Parc Municipal. S’han organitzat quatre sessions, a les 11.30h, a les 12.30h, a les 16.00 i a les 17.00 hores. Enguany, es manté l’essència de fer cagar el Tió de forma conjunta i el repartiment de llaminadures per a tots els infants assistents,  però es farà en un espai delimitat del Parc municipal, mantenint les distàncies i amb tothom assegut. Inclourà un espectacle d’animació infantil amb la companyia Pentina el Gat. Encara es poden fer reserva d’entrades al portal Entrapolis.

El diumenge 27 de desembre, entre les 11.00 i les 14.00 h, tindrà lloc una visita molt esperada per als infants: la del Patge Viu-viu, que serà a la plaça de l’Oli per recollir les cartes dels nens i nenes. Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis. S’han organitzat diferents passis per evitar aglomeracions i que tots els infants pugui lliurar a temps les seves cartes.

Pel que fa al Cap d’Any, el regidor de Festes ha lamentat que enguany no es pugui celebrar la festa al pavelló de Sant Bernat, així com el seguiment de les campanades a la Torre del Rellotge des de la plaça Nova. Jordi López ha recordat que s’oferirà la possibilitat de seguir les campanades de forma telemàtica, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

El dia més especial, però, serà el 5 de gener, amb l’arribada dels Reis d’Orient al municipi. El regidor de Festes ha explicat que, al matí, es farà una passejada en cotxe dels emissaris reials pels carrers d’Olesa. Així la ciutadania sabrà que els Reis estan a punt d’arribar.

I a partir de les 6 de la tarda, la plaça de Catalunya serà l’escenari de la benvinguda als Reis d’Orient. Enguany la celebració dels Reis d’Orient serà diferent, però igualment màgica. Per donar la Benvinguda als Reis d’Orient, l’Ajuntament ha preparat un espectacle audiovisual amb el conte “Nit de Reis, nit d’il·lusions”, creat especialment per l’escriptora Pepa Fraile i narrat per diferents col·laboradors i col·laboradores de la vila. Després, els Reis d’Orient rebran la clau màgica que obra totes les llars d’Olesa.  El regidor de Festes ha explicat que hi haurà passis cada hora, de les 18.00 a les 21.00h, i un aforament d’unes 700 persones per sessió. Per agilitzar aquest flux de persones, hi haurà un total de 8 punts d’accés a tota la plaça.

Cal fer reserva d’entrades a la plataforma Entrapolis, ja que per poder assistir a l’acte és imprescindible tenir entrada i portar-la impresa o bé desada al mòbil. Si no teniu entrada, no podreu accedir al recinte, encara que hi hagi alguna cadira lliure. Per tant, no es faran cues d’espera. La plataforma estarà activa les 24 hores des del dia 21 de desembre a les 8.00 h fins el dia 4 de gener a les 12.00 h.

Excepcionalment, les persones que no disposin de la tecnologia necessària i necessitin ajuda per reservar les entrades poden anar a la Casa de Cultura els mateixos dies que la plataforma romandrà activa, en horari de dilluns a dissabte de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h i els diumenges de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i el dia 1 de gener. Allà disposaran d’un ordinador públic per facilitar la reserva i el personal els donarà un cop de mà si és necessari.

Hi haurà dues zones d’accés amb vuit punts de control d’entrades on també es verificaran totes les mesures de seguretat. Aquestes zones d’accés es localitzaran a l’Avda. Francesc Macià, a l’altura de la plaça de Catalunya. En aquests punts es prendrà la temperatura a totes les persones i es desinfectaran les mans. Caldrà portar ben posada la mascareta durant tot l’acte i respectar en tot moment les distàncies de seguretat. És molt important que no s’aturi ningú que no estigui fent la cua d’accés. Tot l’espai al voltant de la plaça de Catalunya serà la zona restringida, si bé s’habilitarà una zona de pas per accedir-hi als domicilis i establiments. En cap cas estarà permès aturar-se a veure l’espectacle.

Lees persones que no tinguin entrada podran seguir el passi de les 19.00 h, a través del YouTube de l’Ajuntament d’Olesa.

Davant qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Casa de Cultura o bé enviar un correu electrònic a festes@olesademontserrat.cat.