Tot a punt per a la celebració de la 2a FestaVal

Demà dissabte 26 de març se celebra la segona edició de la FestaVal, la Festa dels Valors, una jornada solidària organitzada per la Xarxa d’AMPAS d’Esparreguera i Bombers amb Causa en benefici de l’Obra Social de Sant Joan de Déu
Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, aquest cap de setmana Esparreguera recupera la FestaVal, la Festa dels Valors. L’aparcament del Teatre La Passió d’Esparreguera tornarà a acollir de 10 del matí a 8 del vespre aquest esdeveniment solidari que comptarà amb tallers i activitats destinades al públic familiar, una exhibició de camions de bombers i altres vehicles de seguretat i emergències i les actuacions de nombroses entitats. A més, es farà una campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang”. Com a novetat, en aquesta edició, de 3 a 4 de la tarda, es farà l’hora del silenci per afavorir la participació d’infants amb autisme i hipersensibilitat en aquesta jornada inclusiva i solidària.


Al llarg de tot el dia hi haurà diferents tallers en els quals es podran fer xapes i imants, decorar pastissos, fer manualitats amb material reciclat, plantar llavors, pintar pedres, fer experiments, fer caixes niu, jugar al trenca-olles, pintar-se amb henna o decorar màscares, així com jugar en un sorral per als més petits i participar en els jocs cooperatius. Els nens i les nenes també es podran vestir de bombers, convertir-se en petits diables, fer ballar els gegants i conèixer el Ratolí Pérez. La jornada també vol potenciar la vessant inclusiva amb un circuit de cadires de rodes i un altre de bastons d’invidents per a sensibilitzar als infants sobre les dificultats que es troben les persones amb diversitat funcional. A més, podran veure l’exposició de camions i vehicles de seguretat i emergències de Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policia Local i ADF. També hi haurà servei de bar durant tot el dia i, d’1 a 3 del migdia, per dinar, es farà una botifarrada solidària.
El programa de la segona edició de la FestaVal també inclou diferents activitats a càrrec de Bombers de la Generalitat, que mostraran com es fa una maniobra d’excarceració, faran una exhibició de la unitat canina i un taller de sensibilització entorn dels incendis forestals i de l’habitatge. Així mateix, hi haurà mostra d’entitats de cultura popular, amb exhibicions a càrrec dels Castellers d’Esparreguera, les Gitanes Montserratines i els Polls Folls. I també teatre, amb l’espectacle familiar “La Petra amb Passió” a càrrec de l’actriu Maria Coll. I a les 7 de la tarda es donaran a conèixer els corredors que representarà l’equip de la FestaVal a la cursa Vertical Montserrat, que es portarà a terme l’11 de juny.


Per a poder participar en la Festaval s’haurà d’adquirir un passaport solidari, que representa una donació de 5 euros i dona accés a totes les activitats i tallers. Tot els beneficis de la jornada es destinaran a projectes de recerca en malalties infantils i diferents programes d’atenció a la infància en risc que l’Obra Social de Sant Joan de Déu realitza als diferents centres que té l’entitat a Catalunya. A més, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre totes aquelles persones que ho desitgin podran participar en la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang”. Les donacions es faran en una carpa a l’exterior del Teatre de La Passió.


La FestaVal compta amb la participació de les AMPAs i AFAs de les escoles bressol municipals, Cucuruga i Coloraines, les escoles Mare de Déu de la Muntanya, Montserrat, Pau Vila, Taquígraf Garriga, Roques Blaves, Estel, escola cooperativa El Puig i l’institut El Cairat; així com de diverses entitats, com la Passió d’Esparreguera, el Casal Intercultural, la Creu Roja, les Gitanes Montserratines, l’Esplai la Lluna, Petjades de Colors, la Colla de Diables d’Esparreguera i els Polls Folls, els Castellers d’Esparreguera, els Geganters d’Esparreguera, els Agents Rurals, l’ADF d’Esparreguera, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.
En aquesta segona edició, la FestaVal fa un pas endavant per una plena inclusió de totes les persones amb capacitats diverses amb “l’hora del silenci”. Una hora sense soroll per afavorir la participació d’infants amb autisme o hipersensibilitat, durant la qual aquests infants podran gaudir de les diverses activitats en un entorn tranquil i propici per a ells.

Xarxes socials
Instagram: @festavalesparreguera
Facebook: @festavalesparreguera
#FestaVal
Web: https://bombersambcausa.org/festaval-esparreguera/
Contacte: festavalesparreguera@gmail.com