Trobada del Grup Cavall Bernat

El proper dia 3 d’octubre l’Ajuntament del Bruc acollirà la XXXVII trobada del Grup Cavall Bernat al Parc del Torrent de l’Illa, la trobada generacional que reuneix els escaladors i les escaladores que han coronat l’emblemàtica agulla montserratina. La trobada es reprèn després d’una aturada de gairebé dos anys a causa de la crisi sanitària de la COVID-19 i farà un especial homenatge a totes les escaladores i escaladors que ens han deixat durant aquest període.

La Junta del Grup ha estat treballant per créixer en membres i en aquesta ocasió es nominaran com a Membres d’Honor del Grup Cavall Bernat els companys que han desenvolupat una activitat destacada i que s’han convertit en referent per les futures generacions, amb l’entrega d’una insígnia. També es farà reconeixement als set membres que han mantingut viu el Grup Cavall Bernat.

La jornada començarà a les 11 del matí, serà conduïda per l’actriu i escaladora Sílvia Bel i el periodista Sergi Valdivieso. El president del Grup Cavall Bernat, Josep Massana, i l’ex-president de la FEEC, Francesc Sanahuja, donaran la benvinguda, juntament amb l’alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño i el president de la FEEC, Jordi Merino. Com cada trobada, es farà la cerimònia d’entrega de medalles als nous cavallistes i es retrà homenatge a tres destacats escaladors.

L’acte es tancarà amb el tradicional dinar de germanor i amb el ja habitual sorteig de material. Aquesta edició seguirà el protocols COVID-19 establerts i ha reduït les seves activitats com a conseqüència d’aquestes limitacions sanitàries.

El món de l’escalada enguany ha aconseguit que l’olimpisme reconegui aquest esport que de ben segur ajudarà a promoure la seva pràctica entre els joves.

El mateix dia, l’Ajuntament del Bruc celebrarà la primera edició de la Cursa de les Batalles del Bruc, que consisteix en un recorregut de 10km que pel camí que va seguir l’exèrcit francès des del Bruc fins al coll de Can Maçana el 1808 i que entra dins del Parc Natural de la muntanya de Montserrat.

https://www.bruc.cat/actualitat/agenda/trobada-grup-cavall-bernat-al-bruc.html

 

Tags: