Trucades a la gent gran

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha reactivat el contacte telefònic amb els més de 300 veïns i veïnes majors de 65 anys per fer seguiment de la seva situació. Tal com es va fer en la primera onada del coronavirus, ara que es tornen a aplicar restriccions de mobilitat per prevenir la COVID-19 des de Serveis Socials s’ha engegat una nova campanya d’atenció personalitzada a la població més vulnerable davant de la pandèmia.

En les trucades es pregunta a les persones grans per la seva salut emocional –com se senten, quins neguits tenen-, per la seva salut física i per si té suport familiar per a les necessitats bàsiques, per detectar situacions on pugui caldre algun tipus de suport municipal. Alhora es mira de resoldre als veïns i veïnes de més edat els dubtes que puguin tenir davant de la situació actual.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, explica que “la situació de la gent gran és ara una mica diferent al mes de març. Ara la gent, a més del neguit pel coronavirus, està més cansada davant d’una situació que s’allarga i aquest fet té també un impacte psicològic que hem de tenir en compte. Per això repetim la mesura de trucar totes les persones grans de Castellví de Rosanes per saber com es troben, com se senten i fer-los l’acompanyament necessari”.
El personal de l’Ajuntament va començar divendres passat aquesta primera tanda de trucades i, a partir d’aquí, es determinarà quins casos necessitaran un seguiment més personalitzat les pròximes setmanes per trobar-se en situacions més vulnerables.

Tags: