TTT

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha participat a l’acte de presentació que s’ha celebrat a Sant Andreu de la Barca conjuntament amb cinc municipis més del Baix Llobregat Nord. El projecta es fonamenta en la recuperació econòmica i la digitalització del sector agroalimentari.

El regidor de Promoció econòmica, turisme i d’activitats, Dídac Solà, ha representat el passat dijous 22 d’abril a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat durant la presentació del programa Treball, Talent i Tecnologia que finança la Diputació de Barcelona i en el qual, a més d’Olesa de Montserrat, hi participen Abrera, Collbató, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve de Sesrovires. L’acte s’ha celebrat al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

La presentació del programa ha comptat amb la presència de la diputada de l’àrea de Desenvolupament, turisme i comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, que ha destacat que la subvenció al Baix Llobregat Nord ascendeix a 300.000 euros i en el marc del Pla de mandat de la corporació 2020-2023, que repartirà 10 milions d’euros entre tots els municipis de la província de Barcelona. Menor ha destacat que el programa Treball, Talent i Tecnologia centrat en el sector agroalimentari a sis municipis del Baix Llobregat Nord evidencia la capacitat dels ajuntaments “en cooperar i unir forces per tirar endavant polítiques públiques que aconsegueixin un major impacte”. La diputada també ha destacat que el programa té com a principals objectius millorar l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats, el compromís amb el món empresarial de la zona i impulsar-lo de forma col·laborativa i sumant iniciatives dels diferents municipis per tal que la digitalització del sector agroalimentari sigui el motor del desenvolupament econòmic de la zona.

El programa Treball, Talent i Tecnologia pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l’alimentació saludable i sostenible. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat durant la presentació que l’objectiu del projecte és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d’atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d’aquests sector d’alimentació per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l’aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0. A la cadena de valor del sector alimentari, segons ha detallat Llorca, s’inclouen totes les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització i que el projecte posarà èmfasi especial en l’alimentació saludable, considerada com aquella que permet un funcionament òptim de l’organisme i de la seva salut, tot sent al mateix temps completa, equilibrada, segura, sostenible i assequible.

El regidor de Promoció econòmica i turisme d’Olesa de Montserrat, Dídac Solà, s’ha mostrat optimista dels efectes que tindrà al municipi la posada en marxa del programa Treball, Talent i Tecnologia ja que suposarà múltiples accions revitalitzadores de l’economia, entre les quals formació a persones que treballen en empreses del sector agroalimentari així com persones que busquen feina o empreses que han de fer processos de digitalització. Solà ha destacat que el programa tindrà una durada de dos anys i que ja es va començar a treballar el passat mes de novembre des dels diferents departaments de promoció econòmica dels sis ajuntaments implicats. A més, també ha remarcat que pel que fa al municipi, suposarà una subvenció de 75.995,68 € repartits entre aquest any i el vinent.

El programa Treball, Talent i Tecnologia consta de quatre fases: la primera, anàlisi i diagnosi de la situació actual; la segona, desenvolupament del pla integral; la tercera, desenvolupament competencial de les persones i la quarta l’impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial.

A la presentació també hi han assistit l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; la regidora de promoció econòmica de Collbató, Lourdes Vilalta; l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas i l’alcalde de Sant Esteve de Sesrovires, Enric Carbonell així com els equips tècnics dels departaments de promoció econòmica de les corporacions implicades.