Vulnerables

Des de l’establiment de l’estat d’alarma el passat 14 de març s’han repartit 1.100 racions de menjar cuinat destinades a donar cobertura alimentària a una quinzena de persones, de 8 famílies en situació de vulnerabilitat. Els àpats provenen de la col·laboració de Campos Estela, empresa dedicada a la restauració de menjadors escolars i empreses.

Quinzenalment, un vehicle refrigerat transporta fins al Casal de la Gent Gran, una mitjana de 100 racions provinents de la cuina central que Campos Estela té a Rubí. Un cop aquí, personal de Benestar Social i Educació prepara lots amb dues racions per a cada àpat de dinar i sopar. Voluntariat de Protecció Civil ho reparteix als domicilis. 

Campos Estela és l’empresa que durant el curs presta servei al menjador de l’escola Vinya del Sastret i del qual prové l’excedent alimentari que es destina al projecte Mentali. A banda d’aquesta iniciativa, també col·labora amb menjars socials i altres projectes solidaris.

En aquests moments, la situació de vulnerabilitat social s’està fent palesa amb un increment en la demanda de serveis com el Mentali o el banc d’aliments. Abans de la crisi pel coronavirus, el Mentali donava cobertura alimentària a 4 famílies, una xifra que s’ha duplicat a dia d’avui fins a situar-se en 8. També ha crescut la demanda del banc d’aliments que ha passat de les 45 a les 63 famílies. A diferència del banc d’aliments, el Mentali s’adreça a persones que tenen dificultat per cuinar i accedir a menjar nutritiu.