X Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal

L’Associació Premsa Comarcal ha presentat el treball guanyador del X Premi de recerca universitària Premsa Comarcal. Es tracta de l’estudi De premsa de proximitat a mitjans multimèdia, camí cap al transmèdia?
Anàlisi i proposta de l’adaptació dels mitjans de l’ACPC a les dinàmiques digitals de la professora, investigadora i periodista Dra. Aida Martori Muntsant del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura Universitat Autònoma de Barcelona.

La proposta de la Dra. Martori va ser proclamada guanyadora del desè Premi de Recerca durant la 12ª Convenció de la Premsa Comarcal celebrada a La Jonquera l’any 2019, i habitualment, els resultats de la recerca es presenten durant l’any següent. La Convenció del 2020 s’havia de celebrar a Tàrrega i era l’escenari per presentar el treball final, però a causa de les restriccions de la pandèmia l’esdeveniment no es va poder dur a terme. Arribats al 2021 i veient que les circumstàncies continuen sent poc proclius per celebrar actes públics des de l’Associació han decidit presentar el treball de forma virtual.

Aquest exhaustiu treball de la doctora Martori presenta, entre altres conclusions, que “la missió de l’estratègia digital ha de ser mantenir el lideratge al territori, i que la premsa local i comarcal segueixi essent un actor de proximitat cabdal”. A la vegada, que “la combinació d’accions online s’ha d’acompanyar d’una estratègia comercial que aconsegueixi fonts d’ingressos”; o que “el paper segueix existint i en té per anys. Alguns n’havien pronosticat una vida més curta, però és un format que no està obsolet i que segueix tenint sortida i despertant interès”. El Premi de recerca universitària Premsa Comarcal està promogut per l’ACPC, la Xarxa Vives d’Universitats i compta amb el patrocini de Caixabank.